Gastenboek

Dit is ons gastenboek. Ik nodig je uit om te reageren.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Natuurbeleving Maas en Waal
14 berichten.
Basisschool St. Lambertus, Vera van Dreumel Basisschool St. Lambertus, Vera van Dreumel heeft geschreven op september 2, 2019 om 8:48 am:
Op donderdag 29 augustus mochten wij in groepen met onze hele school genieten van een rondleiding door de Moringerwaard van IVN-er Chris van Rossum. De kinderen vonden het fantastisch, ze konden struinen en na ieder stukje struinen vertelde Chris een klein stukje over bijzondere planten, bomen of dieren. Zo heeft hij o.a. verteld over een zwam, Judasoor, genaamd, een beverglijbaan, waarom de aalscholver zich niet invet, een apart gevormde boom en natuurlijk de Brandrode runderen met hun kalfjes. Het was een dag met heerlijk weer en goed info. Dank je wel Chris, namens alle leerkrachten en kinderen van basisschool St. Lambertus in Maasbommel.
Tonny Strik-Basten Tonny Strik-Basten heeft geschreven op april 29, 2019 om 2:46 pm:
Op donderdag 11 april mochten wij met onze agrarische vrouwen studieclub te gast zijn op de Gouden Ham/Megense Ham. We werden ontvangen door Chris van Rossum. Hij heeft ons deze middag getrakteerd op een mooie struintocht door het gebied en Chris heeft ons o.a. verteld over de schitterende brandrode runderen die in het gebied lopen, over de beverplaatsen, de reigers, de bomen en de planten. Het weer werkte ook nog mee. Kortom we hebben genoten Chris. Dank je wel en ga zo door!
Ria Elzinga Ria Elzinga heeft geschreven op augustus 2, 2018 om 2:49 pm:
Wat hebben we, samen met de andere Brazzers, genoten van een prachtige wandertocht met Chris. Zijn huisdieren, mooie roodbruine koeien met veel jonge kalveren, zagen er prima uit. Je kon uit zijn enthousiaste verhalen opmaken hoe verknocht hij is aan dit stukje natuur. Chris, bedankt voor je interessante informatie, wij vonden het super.
Kim de Louw Kim de Louw heeft geschreven op augustus 1, 2018 om 12:14 pm:
Beste Chris, Wat hebben wij genoten van je rondleiding. Je verteld boeiend hebt zichtbaar heel erg veel passie voor wat je doet en je bent in voor een lolletje. Iedereen van onze “Braz” club ( onze unieke groep vakantie vrienden van 19 personen waar we al 12,5 jaar vriendschap mee hebben) was vol lof over je ! Ik raad een ieder aan die in de buurt is een wandeling te maken met Chris. ! Het was echt heel erg leuk mooi en bijzonder! Bedankt Chris. Warme groet , Kim
Els Timmerman/Riverside Els Timmerman/Riverside heeft geschreven op mei 18, 2018 om 8:05 pm:
Onlangs met ons personeel een super leuke struinwandeling gemaakt met Chris. Met zijn levendige verhalen kon hij ook de jeugdigen boeien. Het leuke is dat ik ons personeel nu af en toe bepaalde weetjes, die zijn verteld tijdens de wandeling hoor vertellen aan onze gasten. Kortom een geslaagde wandeling die is aan te raden voor jong en oud!
Lineke Heijmans Lineke Heijmans heeft geschreven op april 25, 2018 om 11:50 am:
Hallo Chris, Op 10 april heb je een groep met 17 vrouwen een geweldige leuke, interessante en leerzame middag bezorgd met een erg boeiende, gezellige en mooie wandeling door een geweldig natuurgebied. Iedereen was erg enthousiast en de dagen erna zagen we telkens een vogel, plant etc. die ons herinnerde aan jouw verhaal erover. Je bent een erg goede en prettige, enthousiaste gids met veel kennis van jouw gebied: het land van Maas en Waal. Daarbij bezit je ook nog een dosis humor en een boeiende manier van vertellen. Dankjewel Chris! We hebben genoten!
Judith Judith heeft geschreven op april 17, 2018 om 6:49 pm:
Fantastische rondleiding gehad van Chris! Hij heeft erg veel verstand van de natuur. We hebben ooievaars gespot en bevers gezien!
Yvonne van de Meent Yvonne van de Meent heeft geschreven op augustus 28, 2017 om 6:45 am:
We hebben met een familiegroep op zondag 27 augustus genoten van een heerlijke wandeling door de Moringerwaarden en van de enthousiaste verhalen van IVN-gids Chris van Rossum over tondelzwammen, stuifzwammen, ijsvogels, ooievaars, vossen, bevers en bloemen die in het gebied te zien zijn. Maar vooral zijn verhalen over de Bandrode runderen in het gebied hebben indruk gemaakt. Dank voor de mooie beleving!
Gea Jansen Gea Jansen heeft geschreven op mei 31, 2017 om 1:30 pm:
Op zondag 14 mei hebben wij als vriendengroep een boeiende wandeling gemaakt met gids Chris. Er werd zeer enthousiast verteld en we leerden allerlei interessante nieuwe dingen. Twee uurtjes vertoefd in een mooie omgeving. Aanrader!
Gerard Nabuurs Gerard Nabuurs heeft geschreven op mei 15, 2017 om 1:30 pm:
Denk aan Boudewijn. Onder de groene hemel en in de blauwe zon trok het hoofdbestuur van de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie) samen met de afdelingsvoorzitters uit regio Oost naar het Land van Maas en Waal. Een gebied waar melkveehouderij en fruitteelt prominent aanwezig zijn. Naast sterke varkens- en pluimveebedrijven. Waar lokaal kartrekker Jan van Lent op een bijzonder enthousiaste manier mijn gasten trakteerde op een doorkijk in zijn afdeling. Dat ZLTO een netwerkorganisatie is, door lobbylijntjes te hebben bij gemeenten en gemeenteraadsfracties, bij de ANV, in de ledenraad van de Rabobank, bij waterschap Rivierenland. Dat ZLTO alleen daarom al schouder aan schouder staat van het lid. Er worden sectorale huiskamerbijeenkomsten gehouden; het sociale gezicht wordt getoond als leden het even moeilijk hebben of er in de afdeling vogelgriep uitbreekt. Daarna werd een bezoek gebracht aan kersen- en perenteler Rob Janssen. Die aangaf dat ZLTO onmisbaar was als het ging om teeltondersteunende voorzieningen, over bouwblokgrootte, over seizoensarbeid en toeristenbelasting, over bijenvolken voor de bevruchting, over wensen om een theetuin in te richten en om zijn hobby in de paardenhouderij te professionaliseren. Nadrukkelijk opererend door de relatie met de burgerconsument op te zoeken. “Alleen ga je sneller, maar samen ben je sterker”, was zijn credo. Het Land van Maas en Waal is een prachtig landelijk gebied, dat zich uitstekend leent voor recreatie en toerisme, gezien het karakteristieke beeld van rivieren en dijken. En dat biedt ook kansen, zo leerde ons melkveehouder Chris van Rossum, die in natuurgebied de Moringerwaard een wandelpad aanlegde tussen zijn brandrode runderen; in een omgeving vol flora, fauna en biodiversiteit. “En we praten, en we zingen, en we lachen allemaal. Want daar achter de grote bergen, ligt het Land van Maas en Waal”. Waar ZLTO een échte vereniging is! Gerard Nabuurs, Regiovoorzitter Oost.
Ton de Vree Ton de Vree heeft geschreven op mei 15, 2017 om 1:26 pm:
Op vrijdag 12 maart heeft het college van B&W en de gemeenteraad van de gemeente West Maas en Waal een excursie gehad rondom de Gouden Ham en de Mooringerwaard. IVN gids Cris van Rossum wist ons tijdens de wandeling alles over dit gebied te vertellen, inclusief de details over alles wat leeft en groeit in dit prachtige gebied. Zeker voor herhaling vatbaar! Dank je Chris!
Gerda van Amstel Gerda van Amstel heeft geschreven op november 3, 2016 om 6:02 pm:
We hebben de route gewandeld met zussen en schoonzussen wat erg mooi was. We hadden een hele goede gids die ons een hele fijne en interessante informatie over het natuurgebied kon vertellen. Daarna hebben we bij Moeke Moore met z'n allen lekker gegeten. Aan het einde van de middag was iedereen zeer tevreden over onze zussen en schoonzussen dag. Advies trek wel gemakkelijke schoenen en kleding aan.
Jaap Jaap heeft geschreven op november 3, 2016 om 2:54 pm:
Wat een mooi gebied!
jaap jaap heeft geschreven op november 2, 2016 om 10:37 am:
Een fantastische rondleiding gekregen van Chris!!